Tommy

Yrke: Förändringsledare
Arbetsplats: CurioCity Idéutveckling och innovation

Hur länge har du jobbat som förändringsledare?

Fem månader.

Varför har du valt att jobba med det du gör?

Jag ville jobba med förändringsarbeten i kommunala sammanhang.

Vad har du för utbildning?

Jag har lite blandad utbildningsbakgrund. Jag har bland annat en magisterexamen i kultur- och medieproduktion och en lärarutbildning.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?

Det finns ingen specifik utbildning vad jag vet utan det handlar mer om meriter och i min yrkesroll är det nog rätt bra om man har en blandad bakgrund med olika erfarenheter. Men det är nog en fördel om man har erfarenhet av att jobba med utveckling, projektledning och produktion.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

Att jag får jobba stadsövergripande i alla förvaltningar. Jag har alltid varit intresserad av utveckling i organisationer.

Vad har du för utmaningar?

Utmaningarna är samma som fördelarna, det är mycket att ha koll på när man jobbar stadsövergripande.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag jobbar särskilt mycket med ett projekt som heter Idéslussen. En vanlig arbetsdag kan jag därför ha ett möte med en kollega som har en idé som den vill utveckla i organisationen. I mötet utvecklar vi idén och planerar hur kollegan på ett smart och enkelt sätt kan gå från idé till test för att kunna visa på värdet som idén skapar. Eftersom ett av målen med det vi gör är att fler inom staden skall veta vad som pågår och inspireras av utvecklingsarbetet är storytelling viktigt. Därför redigerar jag kanske ett videoklipp eller en radiopodd under dagen med material där jag intervjuat kollegor som utvecklar idéer, som jag sedan publicerar på något av stadens sociala medier. Innan dagen är slut har jag hunnit träffa en grupp kollegor på någon av stadens alla arbetsplatser för att ha en infoträff kring idéslussen eller göra en workshop kring idéutveckling och innovationsarbete.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?

Vi jobbar ju med utveckling, vår avdelning heter ”Curiocity – idéutveckling och innovation” så det är vad vi jobbar med ständigt – att möjliggöra och stötta initiativ till att tänka nytt!